בלוג

זיכרונות מתוקים (סיפור עם מתכון)

סבתא רקל הייתה אישה כשרונית ויפה מאוד.

היא סרגה לי את הסוודרים הכי יפים שהיו לי אי פעם, והשמלות המתוקות ביותר שלבשה אחותי הקטנה.

גם כשעלינו לארץ והיא נשארה בבואנוס איירס, היא הייתה שולחת לנו חבילות עם סוודרים, מעילים ושמלות, הכל בסריגת יד צבעונית ונהדרת.

בתוך שנתיים היא התאלמנה, ואיבדה את הבן הצעיר שלה. מאז שבעלה מת ועד יומה האחרון היא לבשה רק שחור. גם הבגדים התחתונים שלה היו שחורים.

כמובן שגם השיער שלה, והאיפור שלה.

אנחנו היינו כל עולמה. שתי הנכדות שלה, והבן שלה – אבא שלנו.

היא בישלה את האוכל הכי טעים בעולם, והיא הייתה האחראית הבלעדית על עוגות יומולדת.

העוגות שלה היו טעימות מאוד, עוגת יומולדת ארגנטינאית קלאסית: עוגת אוורירית ונימוחה, עם שכבה עבה של ריבת חלב באמצע, ושכבה עבה של שוקולד מרוחה מעל, גם בצדדים.

לכל החברות שלי היו  מזמינים מהקונדיטוריה עוגה כזו לימי ההולדת שלהן, אבל רק לי הייתה תמיד עוגה מקושטת בהזמנה אישית: פעם זו הייתה כיפה אדומה, ופעם סינדרלה, ופעם פייה ופעם פיטר פן.

סבתא רקל הייתה בונה על העוגה – לרוב בתבנית ריבועית – סצנה שלמה שענתה תמיד על הציפיות הגבוהות שלי: היה שם דשא ירוק, ובובות של הדמויות שביקשתי, ובתים וגדרות ועצים ופרחים ומה לא.

תמיד היו על העוגות המון סוכריות צבעוניות, ומרציפנים וכדורי שוקולד מתוקים.

היא המשיכה להכין לי עוגות מקושטות גם כשכבר לא הייתי ילדה קטנה.

הנה צילום מיומולדת 18 שלי, בו אני מכבה המון נרות בעוגה שסבתא רקל הכינה וקישטה עבורי, עם נסיכה ורודה והכל. היא בכלל לא חשבה שאני גדולה מדי כדי לקשט לי עוגת יומולדת.

המתכון לעוגה הוא מזיכרון של ילדה קטנה שעומדת על כסא גבוה במטבח של סבתא, אז יכול להיות שהוא לא מדויק, אבל הוא בטוח מתוק ומשמח.

עוגת יומולדת

4 ביצים

כוס סוכר

כוס וחצי קמח

רבע כוס שמן צמחי

גביע שמנת חמוצה (או יוגורט, או ¾ כוס מיץ תפוזים)

כפית אבקת אפיה

תמצית וניל

מקציפים את הביצים עם הסוכר והוניל במיקסר לפחות 5 דקות, עד שהתערובת מבהירה ומתמלאת בבועות אויר.

מוסיפים את השמן עד שהוא נבלע בתוך התערובת, מוסיפים את השמנת

לאט לאט ובעדינות, מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, בתנועות מחבקות.

מורחים תבנית בחמאה ואופים ב- 170 מעלות עד שהעוגה קצת משחימה וקיסם שנועצים בה יוצא נקי.

מקררים על השיש, ובינתיים מכינים קרם שוקולד:

על סיר כפול ממיסים 200 גר שוקולד מריר איכותי עם אחוז גבוה של קקאו ומיכל שמנת מתוקה.

כשהעוגה קרה, פורסים לשני חלקים עם סכין לחם.

מזליפים על שתי השכבות הפתוחות מיץ תפוזים או קוניאק (או גם וגם) ומורחים שכבה עבה של ריבת חלב על אחד הצדדים.

סוגרים ומורחים על העוגה והצדדים שלה את קרם השוקולד.

אפשר לפזר למעלה ובצדדים שבבי קוקוס, שברי אגוזים, שקדים פרוסים או כל דבר אחר שאוהבים, ורצוי הרבה.

 

סבתא רקל

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply